Iskrice v očeh 2016

Show map

Iskrice v očeh 2016

Pacug

Otroško letovišče Pacug pri Portorožu leži v mirnem in zelenem zalivu med Fieso in Strunjanom.

Otroški raj na slovenski obali omogoča prijetne počitnice daleč stran od mestnega vrveža. Ponuja veliko paleto športnih aktivnosti na večnamenskem športnem igrišču, igrišču za odbojko in igro na otroškem igrišču.

Lions klub Ljubljana-Rožnik že vrsto leto zapored organizira letovanje otrok iz socialno šibkih družin.

Prvi dve leti sta bili, na pobudo Liona Boga Šesta organizirani prve letovanji ob reki Kolpi, ostala pa na slovenski obali. V prvih dveh letih so letovali otroci iz socialno šibkih družin s Pohorja, v naslednjih letih smo letovanje razširili tudi na otroke iz iz območja Murske Sobote, Semiča in Črne na Koroškem in slovenske Benečije (območje Špietra Slovenov). V načrtu smo imeli privabiti otroke tudi iz Koroške (Avstrija) in Porabja kar nam zaenkrat ni uspelo.
Izvedba akcije »Iskrice v očeh« je organizirana v dveh delih. Prvi del je organiziran v Ljubljani kot kulturna prireditev in drugi del pa sama izvedba letovanja na slovenski obali v letovišču ZPM v Pacugu.

KULTURNA PRIREDITEV

Prireditev v Ljubljani (v Mestnem muzeju Ljubljana) vključuje poleg kulturnega programa tudi priložnost pogostiti donatorje akcije in konkretno zbiranje prispevkov za samo letovanje. Na prireditvi, poleg umetnikov, nastopajo tudi otroci.
Prireditev v Mestnem muzeju je organiziral in vodil odbor kluba. Prireditev sta pozdravili tudi županji Semiča in Črne na Koroškem, ki sta se klubu zahvalili za akcijo omogočanja letovanja otrokom iz socialno šibkih družin.

Ob začetku prireditve je prisotne nagovoril predsednik kluba g. Rajko Kotnik, ki se spomnil na prehojeno pot akcije »Iskrice v očeh« in se ob tem, poleg klubskim članom, zahvalil za sodelovanje vsem nastopajočim in še posebej vsem donatorjem, brez katerih te akcije ne bi bilo.
Po koncu programa je vse navzoče pozdravila tudi guvernerka distrikta Lions klubov Slovenije gospa Alenka Marter. Ob tej priložnosti se je zahvalila članom kluba za akcijo, ki v okviru Lions klubov Slovenije predstavlja eno izmed najuspešnejših aktivnosti vseh slovenskih klubov.
Program se je zaključil s pogostitvijo in druženjem v atriju muzeja. Pogostitev sta organizirali dve gostinski kulinarični podjetji, ki sta gostom predstavili kulinarične posebnosti Bele Krajine in Koroške.

OCENA AKCIJE »ISKRICE V OČEH«

Kulturna prireditev: Po oceni tistih, ki so se udeležili prireditve, je bila ocena, da je bila prireditev vrhunski umetniški dogodek. Da je prireditev uspela kaže tudi druženje obiskovalcev in nastopajočih po koncu prireditve.

OCENA LETOVANJA OTROK

Ocena udeležencev je, da je letovanje v celoti uspelo. To pričajo tudi zahvale otrok in njihovih staršev. Pričakovanja o letovanju so tudi za prihodnje leto, vendar je to odvisno od odločitve kluba, predvsem pa od zbranih sredstev za prihodnjo akcijo v letu 2015.

DONATORJI

Za izvedbo akcije »Iskrice v očeh« je svoja sredstva prispevalo 54 donatorjev.

Go top