Spoštovani člani LK Ljubljana-Rožnik, spoštovani gostje,

20 let delovanja Lions kluba Ljubljana-Rožnik je častitljiv čas, zlasti ker gre za članstvo različnih generacij, različnih pričakovanj in navad.
Društvo je v letih svojega obstoja dokazalo, kaj vse se da in kaj se lahko zmore, ob upoštevanju sinergij, znanj, spoštovanja in velike volje članov.

Na prvem mestu delovanja društva je bilo izpolnjevanje zastavljenih ciljev lionizma, predvsem:

  • Spoštovati svoje dolžnosti,
  • Pomagati bližnjim,
  • Graditi in ne podirati,
  • Ravnati po etičnih načelih.

V 20 letih delovanja so bili v klubu vzponi in padci, najpomembneje pa je, da smo danes tukaj, da smo ponosni, da smo člani LK Ljubljana-Rožnik, da imamo kaj pokazati in, da se veselimo prihodnjih skupnih akcij.

Na tej slovesnosti danes želim izpostaviti nekaj pomembnih aktivnosti, ki smo jih s skupnimi močmi uspešno izpeljali v preteklih letih:

Naša rdeča nit delovanja so ISKRICE V OČEH. Akcija je vsako leto uspešnejša, letos je bilo na letovanju kar 54 otrok. Otroci so bili iz Koroške, Semiča, Benečije in Madžarske.
V družbi svojih vrstnikov, pod budnim očesom odgovornih vzgojiteljev in animatorjev so se veselili življenja, gojili prijateljstva.

Otrokom smo omogočili raznovrsten program, ki je vključeval športne, glasbene, raziskovalne in druge aktivnosti.

Uspešno smo sodelovali vsako leto tudi pri aktivnostih »Novoletna stojnica«. Potrudili smo se in zbrali kar nekaj sredstev, predvsem pa smo srečanja namenili tudi našemu druženju ob zaključku leta.
Donirali smo sredstva za slepe in slabovidne, kupili kar nekaj računalnikov za slepe, podelili nekaj štipendij, donirali sredstva za poplavljence na Ptuju, kupili posteljnino za poplavljence v Bosni, pogozdovali na območju Postojne in še bi lshko naštevala.

Naša aktivnost se je v zadnjih letih usmerila tudi na zbiranje pripomočkov za gojence v zavodu Dornava, skupaj z donatorji smo gojence kar nekajkrat razveselili s skromnimi prispevki.

Še posebej smo ponosni na našo SPLETNO STRAN LK Ljubljana-Rožnik. Zagotovo smo eni redkih klubov, ki smo uspeli zbrati zgodovino kluba in res sproti objavljati prispevke in poročati o aktivnostih kluba.

Nikakor pa ne smem mimo naši rednih mesečnih srečanj. Imamo izjemno dragocena srečanja po strokovni plati in druženju. Ne bom naštevala posameznih tem, moram pa poudariti, da ideje o temah, ki jih obravnavamo prihajajo od članov. Naši povabljeni gostje pa se radi odzovejo vabilu – kar je tudi dokaz, da uživamo ugled v družbi.

In ne nazadnje in končno smo uspeli z birokracijo dogovoriti in registrirati nov statut, ki je usklajen z zakonom o društvih.

Veliko bi lahko še govorila o prehojeni poti, pomembno je, da imamo tudi ugodno finančno stanje, ter da člani vestno in pravočasno izpolnjujejo svoje obveznosti.

Dragi prijatelji, danes je naš dan, moje poslanstvo je veliko, nimam pravih besed zahvale prav vsem članom, tudi tistim, ki jih danes ni več v naši sredi.

Prav vsak izmed nas je doprinesel svoj delček k uspehu kluba, vodstvo se je odločilo, ta večer proslaviti tudi s podelitvijo priznanj in zahval, tako članom društva kot tudi izjemnim sodelavcem in podpornikom, saj brez njih ne bi dosegali takih rezultatov.

Na koncu vsem iskrena hvala za pomoč vsakemu članu posebej in posebej vodstvu kluba. Zahvaljujem se za vašo podporo, zaupanje, s prošnjo, da še naprej ohranjamo cilje lionizma, se spoštujemo in skupaj gradimo dogovorjene akcije tudi v prihodnje.

Lep večer in vse dobro v novem letu, ter čestitke ob jubileju.

Govor predsednice Branke Neffat na praznovanju 20 – letnice Lions kluba Ljubljana Rožnik

Podelitev priznanj in zahval ob 20 letnici delovanja

9. december 2015, City hotel Ljubljana

Utrinki iz prireditve

Go top