NOVICE – 21.4.2017 do 28.4.2017

maj 5, 2017

Mesec MAJ – mesec LIONIZMA – mesec DOBRODELNOSTI – Najprej bo Tečem, da pomagam, tek z zavezanimi očmi, združil Slovenijo, jo z mednarodnim natečajem Plakat miru in vsemi sodelujočimi otroci povezal s svetom ter ponesel glas slovenske dobrodelnosti lionizma z obeležitvijo v Cankarjevem domu in 27. maja 2017 z največjim OBJEMOM v Ljubljani.

Lioni po vsem svetu letos obeležujemo 100 letnico delovanja največje mednarodne dobrodelne humanitarne organizacije Lions Clubs International. V ta namen bomo slovenski Lioni mesec maj obarvali v lionizem in skupaj proslavili dobrodelnost. Po vsej Sloveniji se je že zvrstilo vrsto prireditev, s katerimi je 55 klubov obeležilo častitljivo obletnico. V ta namen bo vseslovenska akcija ozaveščanja Lions Tečem, da pomagam 2017, že petič zaporedoma, potekala 13. in 14. maja 2017 v številnih mestih. Tek z zavezanimi očmi je do sedaj navdušilo že več kot deset tisoč ljudi, Lioni pričakujejo, da jih bo še več. Z akcijo želijo ozaveščati o slepih in slabovidnih, ki potrebujejo našo. Vključenih bo več mest po Sloveniji, ki bodo združena v barve lionizma.

Ob Dnevu zemlje skupaj z varovanci in zaposlenimi za cvetoč Dom starejših občanov Novo mesto – Ob Dnevu zemlje smo pripravili delovno akcijo v Domu starejših občanov. Letos tudi v znamenju 100-letnice lionizma… 100 balkonov novomeškega doma bo zacvetelo.

V okviru dneva zemlje v Brežicah posadili lipo – V okviru dneva zemlje in “Teka podnebne solidarnosti”, ki je potekal pred OŠ Brežice, je Lions klub Brežice skupaj s HPG Brežice d.o.o. podaril osnovni šoli Brežice drevo.

TEČEM DA POMAGAM – dobrodelni tek v LIPICI 2017 – V okviru akcije Tečem da pomagam, premierno veliki dobrodelni tek v Lipici. Tek v Lipici 13. maja je pripravljen tako, da boste poleg samega teka spoznavali tudi ostael vsebine Krasa z mnogimi animacijskimi delavnicami: ogledi kobilare, jahanje ponijev, delavnica o medu, delavnica o sivki, delavnica o kraškem šetzraju in zeliščih, predstava z lipicanci. Na prireditvi bo potekalo tudi ozaveščanje o problematiki slepih in slabovidnih oseb. Več na www.tekvlipici.si

Leave a reply

Go top