ISKRICE V OČEH

maj 6, 2013

Ljubljana, Semič, 6.5.2013 – Lions klub Ljubljana Rožnik je v avli Mestnega muzeja v Ljubljani organiziral že šesto dobrodelno prireditev ‘Iskrice v očeh 2013’, ki je bila namenjena zbiranju denarja za skupno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin v Sloveniji in slovenskih otrok, živečih izven Slovenije, njihovemu medsebojnemu spoznavanju in druženju, utrjevanju slovenskega jezika ter spoznavanju matične domovine.

Letos bo Lions klub Rožnik iz Ljubljane, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Vič Rudnik, v otroškem letovišču Pacugu pri Portorožu omogočil letovanje 40 otrokom. Iz Občine Semič bo 20, iz Beneške Slovenije v Italiji 15 in iz avstrijske Koroške 5 otrok.

Rajko Kotnik, predsednik Lions kluba Rožnik je ob tej priložnosti med drugim dejal: “Skupno letovanje otrok iz Slovenije in tujine je pomembno tudi zato ker se otroci izven matične domovine na ta način intenzivno učijo slovenska jezika, vzpostavljajo nova prijateljstva in spoznavajo Slovenijo.”

Županja Občine Semič Polona Kambič je bila pobude Lions kluba Rožnik zelo vesela. Dejala je: “V Beli krajini je brezposelnost že 20 odstotna. Zato je pobuda Lionsov zelo pomembna saj drugače ti otroci nebi videli morja. Hvaležni smo za to dobrodelno pomoč. Hvala vam.”
V bogatem kulturnem programu je ob spremljavi kitare sodeloval solist Anže Petrač, otroška folklorna skupina iz Osnovne šole Semič, Semiške klepetulje in Ženski pevski zbor Petrol.

Po končanem kulturnem sporedu so se, kot po navadi, Belokranjci dobro izkazali, saj so pripravili pravo belokranjsko pojedino kjer ni manjkalo dobre vinske kapljice. Omogočili so jo Gostilna Pezdirc, Vinogradništvo Malnarič-Nampel in Čebelarstvo Sever iz Semiča ter Gostilna Badovinac z Jugorja in Kmetijska zadruga Metlika.
Glavni pokrovitelj dobrodelne prireditve ‘Iskrice v očeh 2013’ je bil Elektro Ljubljana.

Besedilo in video: Janez Platiše.

Go top